Kanrestan Hyvän tekijät -konsepti

Uudistimme Kanrestan kattobrändiä ja loimme Hyvän tekijät -konseptin viestimään vastuullisuudestamme ja roolistamme yhteiskunnallisena yrityksenä. Viesti kiteyttää Kanrestan toiminnan yhteiskunnallisena yrityksenä, joka jakaa osinkonsa omistajalleen Suomen Kansanterveysyhdistykselle. ​ ​ Kanresta on olemassa tehdäkseen hyvää. ​ Viesti viittaa samalla myös sekä ruokaan, palveluun että elämykseen. Sillä voidaan siis allekirjoittaa niin olemassaolon tarkoitus, kaikki Kanrestan palvelulupaukset kuin toimintaa ohjaava […]

Kanrestalle on myönnetty Ekokompassi-ympäristösertifikaatti

Mikä on Ekokompassi Ekokompassi on yksi Suomen tunnetuimmista toimialariippumattomista ympäristöjärjestelmistä, joka pohjautuu kansainväliseen ISO 14001 –standardiin. Ekokompassissa yritys rakentaa asiantuntijan tuella ympäristöohjelman tavoitteineen ja toimenpiteineen ympäristövaikutusten vähentämiseksi, ja positiivisen kädenjäljen lisäämiseksi omaan toimintaympäristöön. Laadittu ympäristöohjelma auditoidaan ulkoisesti ja auditoinnin jälkeen yritykselle myönnetään ympäristösertifikaatti. Ympäristöohjelma räätälöidään aina kyseisen yrityksen omiin tarpeisiin, ja se tukee liiketoiminnan jatkuvaa […]

Oulu: Sairaalakahvilan ekologinen remontti – tunnelma muuttuu, riisipuuro säilyy

Vuodesta 2000 asti palvellut Oulun kaupunginsairaalan kahvila sai lokakuisessa neljän päivän tehoremontissa lämpöä, valoisuutta ja lisää turvallisen väljiä asiakaspaikkoja. Ravintoloitsija Kanresta Oy kuunteli asiakkaita ja säilytti listalla legendaarisen riisipuuron ja suosikkikotiruoat. – Oli yhdet elämäni parhaat päivät nuo viisi vuorokautta Oulussa. Sairaalan asiakkaat ja työntekijät kurkkivat oviaukosta ja ihastelivat aulan lämmintä ilmettä ja pehmeitä tuoleja entisten […]

Kanresta uudisti ekologisesti Søster-ravintolan Vantaan Plazaan

Kanresta on avannut elokuussa Vantaan Business Park Plazassa ekologisesti remontoidun Søster-ravintolan. Vanha Hotpot uudistettiin kierrättäen ja hiilijalanjälkeä minimoiden. Valoisaan tilaan mahtuu 65 asiakasta ruokailemaan tai töiden äärelle. Ravintola ja talon kabinetit palvelevat myös lähiympäristön kotitalouksia, isompia tilaisuuksia ja take away -asiakkaita. Søster tarjoaa päivän jokaiseen hetkeen jotain: runsasta aamiaista ja lounasta jatkavat iltapäivän välipalat ja […]

Lastensairaalan terassi sai mehiläispesät

Tiesitkö, että pölyttäjien arvoksi globaalisti arvioidaan jopa 216-529 miljardia euroa? Ne ylläpitävät biodiversiteettiä eli pitävät kukat kukkimassa ja auttavat hedelmäpuita tuottamaan satoa. Luontomme äärettömän arvokas työvoima, puurtavat mehiläiset, saapuivat alkukesästä Uuden lastensairaalan kattoterassille. Mehiläispesät muistuttavat luonnon merkityksestä kaupunkiympäristössä. Niiden lähihunaja tulee syksyllä myyntiin Uuden lastansairaalan kahvilaan, josta vastaa Kanresta. Sairaalan lähiympäristöstä löytyy paljon puistoja, joissa […]

Kanrestan omistaja Suomen Kansanterveysyhdistys uudistui: Sairaalakahviloiden ympärille perustettu Suomen Kansanterveysyhdistys uudistuu

Kanrestan omistaja Suomen Kansanterveysyhdistys uudistui. Uusi keräysnimi Suomen Terveydelle jalkautuu syksyllä myös Kanrestan ravintoloiden käyttöön. Kansanterveyttä tukeva 51-vuotias yhdistys uudistaa varainhankintansa ja brändinsä 2020 mahdollistaakseen vuosikymmenten kansanterveystyön jatkumisen. Suomi kärsii lisääntyneestä masennuksesta ja sydän- ja verisuonisairaudet ovat edelleen yleisin kuolinsyymme. Ikäihmisemme elävät myös eurooppalaisia kanssatovereitaan useammin jonkin kroonisen sairauden kanssa.* Suomen Kansanterveysyhdistys tavoittelee uudella Suomen […]

Avatuissa ravintoloissa hurja tsemppihenki

Tapahtuma- ja kulttuuritalojen ravintoloitsija Kanresta on avannut kymmenen ravintolaa ympäri maan kesäkuussa. Ovensa avasivat niin kulttuurin, liikunnan kuin liike-elämän sydämessä toimivat ravintolat. – Töihin palanneet ovat innoissaan. Ilmapiirissä näkyy, että kaikilla ravintolatyöntekijöillä on entistä vahvemmin yhteinen maali: kannattava liiketoiminta. Kaikki tietävät sen olevan haaste tässä tilanteessa, kertoo Kanrestan toimitusjohtaja Maria Koivula. – Monen yksikkömme avaamisen […]

Huippukeittiöpäällikkö Timo Lepistö on nimitetty Kanresta Oy:n laatu- ja vastuullisuuspäälliköksi

Kanresta Oy:n laatu- ja vastuullisuuspäälliköksi on nimitetty Timo Lepistö. Hänen vastuullaan ovat yhtiön 30 ravintolan ruokatuotteen strategiset kehityshankkeet sekä ruoan konseptikehitys. Lepistön tontille tulee myös Kanrestan vastuullisuuden kokonaisuus. Lepistö on pientuottaja- ja luomuraaka-aineiden sekä vastuullisuuden edelläkävijä. Hänen ansioihinsa lukeutuvat niin Bib Gourmand Michelin oppaassa, PRO2020-voitto, Trump-Putin-tapaamisen kehuttu tarjoilukokonaisuus kuin Bea Awards- ja Evento-voitot tiimin kanssa. […]

#valonpilkahduksia: Tukea ja apua sydänpotilaille

Yksi Kanrestan omistajan Suomen Kansanterveysyhdistyksen jäsenjärjestöistä on Suomen Sydänliitto. Maailmalla leviävä koronavirus aiheuttaa suurta huolta sydänpotilailla, joiden hyvinvoinnista liitto huolehtii pitkäaikaisella asiantuntemuksellaan. Sydänliitto on viime aikoina erityisesti nostanut esiin sydänsairauksiin liittyvien kiireettömien hoitojen ja seurantakäyntien merkityksen. Sydänliiton hallitus pitää erityisen tärkeänä, ettei niitä peruttaisi koronavirusepidemian vuoksi. Käyntien tarkoitus on varmistaa hyvä hoito ja ennaltaehkäistä sairauden […]

Uuden lastensairaalan kahvilan verkkokauppa palvelee poikkeusaikana perheitä ja henkilökuntaa

Uudessa lastensairaalassa olevat potilasperheet voivat tilata kahvilasta päivän lämpimän aterian, suolaisen tai makean kahvileivän, virvokkeita tai lelun lapselle piristykseksi. Tilaus ja maksu suoritetaan kahvilan uuden verkkokaupan kautta. Myös sairaalan henkilökunta voi hyödyntää palvelua. Tuotteet pakataan kahvilassa paperipussiin ja toimitetaan sairaalan osastoille aamu- ja iltapäivisin. – Meille sairaalassa toimijana on erityisen tärkeää suojata asiakkaita ja henkilökuntaa […]