Ruokaa Suomesta – juhlistetaan luonnon päivää vastuullisesti 31.8.2019

Elokuun luonto väreineen, lämpöineen ja monipuolisine satoineen tarjoaa tuhansia syitä kiitollisuuteen.

Suomen luonnon päivää on vietetty vuodesta 2013 ja me Kanrestalla juhlimme sitä myös ympärivuotisesti. Arvostamme Suomen kaunista luontoa. Ympäristövastuu on suuri intohimomme; sen rinnalla panostamme vahvasti taloudelliseen vastuuseen ja vastuuseen ihmisistä talossamme ja verkostoissamme.

Tunnemme oman ympäristövaikutuksemme ja otamme huomioon sen kaikissa toiminnoissamme. Tavoitteenamme vähentää ympäristön kuormitusta lisäämällä luomutuotteiden käyttöä järjestelmällisesti ja olla edelläkävijä kestävän kehityksen valinnoissa. Tuemme Suomen hallituksen tavoitetta vuodelle 2020, jolloin tarjoamastamme ruoasta vähintään 20 % on luomua. Valitsemalla luomun suojelemme osaltamme Suomen vesi- ja maaperän ainutlaatuisuutta. Toimintamme pyrkii vähentämään ilmastonmuutosta sekä tuemme uhanalaisten lajien suojelua raaka-aine valinnoissamme.

Luomun käytön lisääminen kaikissa yksiköissämme on osa strategiaamme.

Kuulumme Portaat Luomuun -järjestelmään sekä olemme myös Pro Luomuliiton jäsen.

Hävikkiruokaa pyrimme vähentämään koko ajan ja ravintoloissamme ennakkolaskenta ja –arviointi on todella tärkeää, siihen panostamme erityisesti. Lisäksi myymme ulos lounasravintoloistamme hävikkiruokaa. Parin viikon päästä vietämme hävikkiviikkoa ravintoloissamme.

Käytössämme on Ekokompassi ympäristöjärjestelmä: Ekokompassi tarjoaa järjestelmällisen tavan ympäristöjohtamiseen. Ekokompassin tavoitteena on parantaa ympäristön tilaa sekä taata yritysten asiakkaille mahdollisimman ympäristöystävälliset palvelut.

Ekokompassi-järjestelmän avulla tähtäämme ohjaamaan hankintaprosessejamme yhä ympäristöystävällisempään suuntaan ja parantamaan materiaalitehokkuutta niin tuotekehityksessä, tuotteen valmistuksessa kuin palveluprosesseissa, sekä kouluttamaan henkilöstöämme näissä prosesseissa ja kehittämistyössä hiilijalanjäljen minimoimiseksi.

Hankintastrategiamme tavoitteena on hankkia vastuullisesti ja tehokkaasti. Käytämme maksimaalisesti pientila- ja lähituottajien raaka-aineita edistääksemme alueellista ruokatuotantoa ja hyvinvointia. Näinä viikkoina tieto lihamme alkuperästä on monelle myös erityisen tärkeä.

Kiitos Suomen luonto. Teemme parhaamme hyvinvointisi eteen.