Avatuissa ravintoloissa hurja tsemppihenki

Tapahtuma- ja kulttuuritalojen ravintoloitsija Kanresta on avannut kymmenen ravintolaa ympäri maan kesäkuussa. Ovensa avasivat niin kulttuurin, liikunnan kuin liike-elämän sydämessä toimivat ravintolat.

– Töihin palanneet ovat innoissaan. Ilmapiirissä näkyy, että kaikilla ravintolatyöntekijöillä on entistä vahvemmin yhteinen maali: kannattava liiketoiminta. Kaikki tietävät sen olevan haaste tässä tilanteessa, kertoo Kanrestan toimitusjohtaja Maria Koivula.

– Monen yksikkömme avaamisen edellytys on ollut, että töitä tehdään yli toimenkuvarajojen ja kaikki auttavat toisiaan, jatkaa Koivula. – Ravintoloissa henkilökunta tekee sitä, mikä milloinkin parhaiten palvelee asiakasta ja johtaa yhteiseen maaliin. Kokki osaa myydä lounaan kassalla ja tarjoilija osallistuu tarvittaessa salaattien viimeistelemiseen. Kaikki pyyhkivät pöytiä ja tiskaavat.

Lounasravintoloissa asiakasvirrat ovat olleet odotetulla tasolla. Turvallisuudesta ja etäisyyksistä pidetään asiakkaiden parissa selvästi huolta ja moni ottaa lounasannoksensa edelleen mukaan.

Kanrestan 30 ravintolasta auki ovat nyt Heurekan Tiederavintola, Ravintola K1, Museoravintola Hämeen linna ja Kansallismuseo, Pajulahden liikuntakeskuksen ravintola, Ravintola Fame Triplan Musiikkimuseossa, Oulun kaupunginkirjaston ja -sairaalan kahvilat, Uuden lastensairaalan kahvila sekä Ravintola ROIMA. Lähes 20 ravintolaa odottaa tapahtumien ja kulttuurin virkoamisen myötä avaamista syksyllä.

Koronapandemia jättää jälkensä ravintola-alan toimijoiden tulokseen pitkäksi aikaa. Yhteiskunnallinen yritys Kanresta ei koronakriisin vuoksi pysty tänä vuonna jakamaan osinkojaan omistajansa Suomen Kansanterveysyhdistyksen kautta lastentautien tutkimuksen, mielenterveyden, sydäntautien ennaltaehkäisyn ja ikäihmisten hyvän elämän hyväksi.

Lisätiedot: Maria Koivula, toimitusjohtaja, Kanresta Oy, puh. 050 366 2382