Hulvaton makuelämys POTASKA! Kuopion Kaupunginteatterissa osallistaa katsojat

Kanrestan operoima Teatteriravintola Ofelia on mukana tuottamassa hyvin erilaista ruoka- ja teatterielämystä. Kuopiossa on pitkät perinteet ruokateatterille ja sitä on esitetty jo vuodesta 2008 lähtien. Keskiviikkona 6.11.2019 kantaesityksen saa ruokateatteriesitys POTASKA!, joka on semi-slaavilainen ruokarapsodia balkanilaisin rytmein. Tähän elämykselliseen esitysformaattiin yhdistyy teatteri, tanssi ja kulinarismi. POTASKA! tehdään yhteistyössä Tanssiteatteri Minimin ja Kuopion kaupunginteatterin kanssa.

Asiakas voi ostaa esitykseen näyttämömenun, joka on kirjaimellisesti näyttämöllä pöydissä nautittava neljän ruokalajin illalliskokonaisuus, jonka annokset juontavat slaavilaiseen ruokaperinteeseen. Illan aikana tarjoillaan Zakusta-lautanen, kasvisversio Rassolnik-keitosta, klassikko Vorschmack sekä Syrnik-rahkaletut. Näyttämömenun lisäksi myynnissä on suppeampi katsomomenu, joka sisältää pieniä maisteluannoksia illan päämenusta.

POTASKA! eroaa paljon perinteisestä Show&Dinner -tyyppisestä kokonaisuudesta. Ravintolan näkökulmasta esitys vaatii paljon etukäteissuunnittelua ja tiivistä yhteistyötä tanssiteatterin väen kanssa. Ofelian ravintolatoimenjohtaja Piia Savolainen kertoo, että tarjoilijoiden kokoamisen hän on aloittanut jo elokuussa, koska ravintolan tiimin pitää pysyä mahdollisimman samana läpi koko produktion, jotta voidaan varmistaa esityksen sujuva kulku.

– Ensimmäiset palaverit ruokateatteria koskien on pidetty jo viime keväänä. Näin ensi-illan lähestyessä kohtausluetteloa ja tarjoilun ajoitusta on hiottu yhä tiiviimmin yhteistyössä Tanssiteatteri Minimin Liisa Ruuskasen kanssa.

Jännittävin osa-alue ravintolan näkökulmasta on katsomoon tarjoileminen. Katsomosta on jätetty myymättä joka toinen penkkirivi, jotta tarjoilijat pääsevät asiakkaiden luo. Katsomon juomamenu on tarjoilun sujuvuuden ja aikataulussa pysymisen takia jouduttu pitämään melko suppeana ja tarjoilijat tulevat työskentelemään katsomossa pareittain. Maisteluannosten jakamiseen saadaan apua esityksen tanssijoilta.

POTASKA!:n kantaesitys 6.11.2019 klo 19.15 Maria-näyttämöllä, muut esitykset 8.11.-31.12.2019