Juha Rantala kesällä Kanrestan ja SKTY:n johtoon

Juha Rantala on nimitetty Kanresta Oy:n toimitusjohtajaksi ja SKTY ry:n toiminnanjohtajaksi 1.7.2022 alkaen. Aiemmin Rantala on toiminut Kanrestan ja SKTY ry:n talousjohtajana. Nykyinen toimitusjohtaja ja toiminnanjohtaja Maria Koivula jättää tehtävänsä kesäkuun lopussa.

Juha Rantala on toiminut yhtiön ja yhdistyksen talousjohtajana viimeisen viiden vuoden ajan. Yhteensä hänellä on 25 vuoden kokemus erilaisista palvelualan talousjohdon ja -ohjauksen tehtävistä, pääosin ravintola-alalta. Rantalan ura on kulkenut Restelin, Sodexon, Center-Inn:n ja HOK-Elannon kautta Kanrestaan ja Suomen Kansanterveysyhdistykseen.

Kiitän yhtiön ja yhdistyksen hallitusta luottamuksesta ja lähden uuteen haasteeseen innostuneesti. Mielelläni olisin jatkanutkin yhteistyötä Marian kanssa. Yhtiö on mennyt hänen johdollaan vahvasti raskaiden koronavuosien yli ja pääsee jatkamaan menetyksellistä kehityspolkuaan vakaalta pohjalta”, kiittelee Rantala.

Vuonna 2020 alkanut koronapandemia koetteli koko toimialaa rajusti ja lyhyen tähtäimen toimintasuunnitelmaksi valittiin voimakas kannattavuuden hallinta, jossa on onnistuttu erinomaisesti vaikeissa olosuhteissa. Yhtiö oli ennen pandemiaa erittäin vakavarainen. Omistajien tuen sekä valtiolta saatujen koronatukien avulla yhtiön taloudellinen tilanne on toimialaan verrattuna edelleen hyvä. Rajoitusten väistyessä elpyminen on alkanut, ja yhtiö ennustaa vuodelle 2022 huomattavaa liikevaihdon kehitystä ja positiivista tulosta kolmannesta vuosineljänneksestä alkaen. Yhtiön kärkenä on lähitulevaisuudessa huolehtia edelleen henkilöstön hyvinvoinnista, varmistaa työntekijöiden saatavuus ja keskittyä talouden ohjaamiseen sekä valmistautua myös palaamaan tulevina vuosina kasvustrategiaan.

Olemme tyytyväisiä Juhan ottaessa vastaan toimitusjohtajan sekä toiminnanjohtajan tehtävän. Haluamme hallituksemme puolesta kiittää Maria Koivulaa työstä, jota hän on tehnyt menestyksellisesti yhtiössä ja yhdistyksessä”, toteaa Kanresta Oy:n ja Suomen Kansanterveysyhdistys ry:n hallituksen puheenjohtaja Tor Bergman.

Kiitän lämpimästi yhtiön ja yhdistyksen koko henkilökuntaa, johtoryhmää sekä hallitusta”, Koivula sanoo ja jatkaa: ”Kasvun ja kehityksen vuosien jälkeen toimialaan rajusti iskenyt koronapandemia on jäämässä taaksemme, ja yhtiön elpyminen on käynnissä. Henkilöstön hyvinvoinnin varmistaminen on tulevaisuuden tärkeimpiä asioita liiketoiminnan vakauttamisen ohella. Tuen lämpimästi hallituksemme päätöstä valita Juha jatkamaan yhtiön ohjaimissa ja voin luottavaisin mielin jättäytyä pois. Pysyn taustalla tarvittavan ajan tukemassa johdon työtä, minkä myötä varmistetaan kaikille tiimeillemme vakaa eteneminen kohti syksyn huippusesonkia”.

Koivula on toiminut Kanrestan ja STKY:n johdossa vuoden 2017 alusta. Suomen Kansanterveysyhdistys ry:n varainhankinta on kehittynyt yhdeksi alansa johtavaksi televarainhankintaorganisaatioksi 60 työntekijänsä voimin. Kanrestan strategia uudistettiin yhdessä omistajien kanssa, ja valmistauduttiin merkittävään kasvuun sekä ravintolayhtiön operatiiviseen kehitykseen. Yhtiö on edennyt vahvasti strategian mukaisesti tehden vuonna 2019 koko sen historian ennätysliikevaihdon (30 M€). Tämä liikevaihdon taso on saavutettavissa jälleen koronan väistymisen jälkeen. Yhtiön johtamisjärjestelmä, hallinnolliset tukitoiminnot sekä operatiiviset toiminnot on kehitetty viime vuosien aikana kilpailukykyisiksi, minkä myötä uusia kohteita on otettu haltuun lähes 20. Yhtiö on samalla luopunut strategiansa mukaisesti hallitusti valikoiduista ravintolakohteista.

 

Lisätietoja:

Maria Koivula, toimitusjohtaja ja toiminnanjohtaja 30.6.2022 saakka

maria.koivula@kanresta.fi, tel. 050 366 2382

 

Juha Rantala, toimitusjohtaja ja toiminnanjohtaja 1.7.2022 alkaen

juha.rantala@kanresta.fi, tel. 050 433 3483