Kanresta on Yhteiskunnallinen yritys

Kanrestalla on ollut Yhteiskunnallinen yritys -merkin käyttöoikeus jo pitkään osoituksena liiketoiminnallisten ja yhteiskunnallisten tavoitteiden onnistuneesta yhdistämisestä.

Yhteiskunnallisia yrityksiä voi toimia millä tahansa toimialalla yritysmuodosta riippumatta. Suomalaisen Työn Liiton myöntämä Yhteiskunnallinen yritys -merkki auttaa tunnistamaan nämä yritykset luotettavasti. Yhteiskunnallinen yritys -merkin voi saada yritys, joka on perustettu tuottamaan yhteiskunnallista hyvää ja joka käyttää suurimman osan voitostaan yhteiskunnallisen tai ympäristöongelman ratkaisemiseen. Tärkeää on myös liiketoiminnan yhteiskunnallisten vaikutusten osoittaminen ja toiminnan avoimuus.

– Taustamme on selvästi vaikuttanut siihen, että meidät on valittu tiettyihin paikkoihin ravintolapalveluiden tuottajaksi. Esimerkiksi kansainvälisten kongressitilaisuuksien kilpailutuksissa Kanrestan taustalla on ollut selvä merkitys, kertoo Kanrestan toimitusjohtaja Maria Lyytikäinen.

– Yhteiskunnallinen yritystoiminta tarjoaa uudenlaisen näkökulman pohdittaessa suomalaisen hyvinvointivaltion tulevaisuutta. Yhteiskunnallinen yritys -merkin saaneet yritykset rakentavat yhteiskuntaa hyvien arvojen kautta toteaa Brand Manager Niina Ollikka Suomalaisen Työn Liitosta. Nämä yritykset tekevät hyvää ja jakavat hyvää.

Yhteiskunnallinen yritys -merkki

  • Suomalaisen Työn Liiton myöntämä merkki yhteiskunnallisesti vaikuttavalle ja avoimesti toimivalle yritykselle.
  • Merkin on kehittänyt Työ- ja elinkeinoministeriön työryhmä vuosina 2009 – 2010.
  • Merkkiin otettiin mallia muun muassa Iso-Britanniasta.

Ensisijaiset kriteerit

  • Yrityksen ensisijainen tarkoitus ja tavoite on yhteiskunnallisen hyvän tuottaminen.
  • Yritys harjoittaa vastuullista liiketoimintaa.
  • Suurin osa yrityksen voitosta ohjataan sen liikeidean mukaisen yhteiskunnallisen hyvän tuottamiseen.
  • Lue lisää: täältä.

Kanrestalle Yhteiskunnallinen yritys -merkki myönnettiin vuonna 2013.