Kanresta uudisti ekologisesti Søster-ravintolan Vantaan Plazaan

Kanresta on avannut elokuussa Vantaan Business Park Plazassa ekologisesti remontoidun Søster-ravintolan. Vanha Hotpot uudistettiin kierrättäen ja hiilijalanjälkeä minimoiden. Valoisaan tilaan mahtuu 65 asiakasta ruokailemaan tai töiden äärelle. Ravintola ja talon kabinetit palvelevat myös lähiympäristön kotitalouksia, isompia tilaisuuksia ja take away -asiakkaita.

Søster tarjoaa päivän jokaiseen hetkeen jotain: runsasta aamiaista ja lounasta jatkavat iltapäivän välipalat ja flammkuchen. Salaattibaarissa maksetaan painon mukaan ja minimoidaan hävikki.

– Muutoksen lähtökohtana oli toteuttaa toimivat ja tulevaisuuteen muunneltavat tilat hiilijalanjälkeä minimoiden ja kierrätystä maksimoiden, kertoo Søsterin ravintolapäällikkö Minna Lundgren. – Korjausrakentamisen hiilijalanjälki on lähiruoan, hävikkiajattelun ja energiatehokkuuden rinnalla merkittävä osa Kanrestan ympäristövastuullisuutta. Korjausrakentaminen muodostaa arviolta lähes puolet talonrakentamisesta Suomessa.

Søsterin seinillä on käytetty hiilijalanjäljeltään negatiivista Punkaliveä* ja pöydänjalat ovat uusiokäytössä. Vanhan Hotpotin huonekaluja kierrätettiin muualle taloon.

– Kotimainen puu korostuu eri muodoissa sekä seinissä että kalusteissa ja samalla vahvistaa aulaa hallitsevaa näyttävää puurimoitusta, kertoo remontin koordinoinut Esa Paasonen, Interior Consulting Oy. – Hiilijalanjäljen minimointi *, uudelleenkäsitellyt ja verhoillut kalusteet ja pääosin pyörillä varustetut tarjoilulinjastot mahdollistavat uuden asetettujen arvojen mukaisen toiminnan.

Ravintolan sisustussuunnittelusta vastasi Promakers Oy.

Ravintolan nimi on norjaa ja tarkoittaa siskoa. Søster on ruokamaailmaltaan rakennuksessa toimivan Roiman kevyempi pikkusisko. Søsterin listalla on salaattibaari, poke-bowl, flammkuchen ja kanawrap. Ravintola painottaa tuoreutta, itse tehtyä, monipuolista, joka päivä vaihtuvia lisukkeita, terveellisyyttä ja oman maun mukaan räätälöitävyyttä.

Uutena Søsterissä on myös 20 hengen erillinen kabinetti. Kanrestalla on Plazassa lentokentän läheisyydessä lisäksi kahdeksan kabinettia ja saunatila.

Kanresta on koronapandemiasta huolimatta investoinut niin korjausrakentamiseen kuin uusien kohteidensa kehittämiseen. Yhtiön 30 ravintolasta 18 on tällä hetkellä avoinna. Se avaa talvella Aalto Töölön rakennukseen tapahtumaravintola Ravintola Töölön ja Kaivopihalle kabinettipainotteisen liike-elämän kohtaamispaikan Helsingerin.

Søsterissä vastuullisuus toteutuu ekologisten materiaalivalintojen rinnalla myös suomalaisten kansanterveyden tukemisen keinoin sen taustalla toimivan Kanresta Oy:n kautta. Kanresta jakaa osinkonsa toimialalle poikkeuksellisesti omistajansa Suomen Kansanterveysyhdistyksen Suomen Terveydelle -keräykseen. Suomen Terveydelle -keräyksen tuotot jaetaan Lastentautien tutkimussäätiölle, Mieli – Suomen Mielenterveys ry:lle, Sydänliitolle ja Vanhustyön keskusliitolle.

Søsterin avajaisviikko alkaa 17.8.2019. Se on auki arkisin klo 8.00-16.00, lounas klo 11.00-15.00.

Lisätietoja:

Liiketoimintajohtaja Elina Hill, Kanresta Oy, puh: 050 435 7000

Ravintolapäällikkö Minna Lundgren, Søster ja Roima/Kanresta Oy, puh: 045 8715791

Viestintä- ja varainhankintajohtaja Helena Hulkko, Kanresta Oy ja SKTY, puh: 050 582 22 11

*Kerto LVL:n hiilijalanjälki on -655 kg CO2/kuutiometri (https://www.metsawood.com/global/Tools/MaterialArchive/MaterialArchive/Kerto-Environmental-declaration.pdf)