Kanrestan liikevaihto kasvoi – samoin konsernin tuki kansanterveydelle

Ravintolayhtiö Kanresta Oy:n vuoden 2019 liikevaihto kasvoi 23 prosenttia 29,6 miljoonaan euroon. Myös Kanrestan omistajan Suomen Kansanterveysyhdistyksen terveydelle jakama summa kasvoi kuusi prosenttia 1,8 miljoonaan. Toiminnan kehitys jatkuu; Kanresta avaa vuodenvaihteessa kaksi uutta ravintolakohdetta.

Kanrestan liikevaihto 2019 muodostui 28 tapahtuma- ja kulttuuritalon ravintolan toiminnasta. Kanresta avasi viime vuonna kolme uutta ravintolaa: Helsingin Suomalaisen Klubin Klubiravintolan, Musiikkimuseon Ravintola Famen ja Espoon Kulttuurikeskuksen ravintolan.

– Yhtiön strategia on olla kannattava, kilpailukykyinen ja jatkuvasti kehittyvä vastuullinen yritys. Se tavoittelee laatujohtajuutta niin asiakaskokemuksessa kuin kumppanuudessa, kuvailee Kanrestan toimitusjohtaja Maria Koivula. – Kanrestan vuoden 2020 painopisteenä on sekä myyntiin, ruokatuotteeseen että järjestelmiin liittyvän asiakaskokemuksen kehittäminen. Digitaalisuutta kehitetään kumppanitaloissa tapahtuvan ostamisen helpottamiseksi ja myynnin vahvistamiseksi.

Uudet tapahtumaravintolat Helsingin keskustaan

Kanresta toimii pääosin kumppanuusmallilla; se räätälöi kullekin kulttuuri- ja tapahtumatalolle talon tavoitteita tukevan oman ravintolakonseptin.

Kanresta toimii myös itsenäisillä ravintoloilla. Yhtiö avaa vuodenvaihteessa 2020-2021 kaksi uutta omaa ravintolaa: Aalto Töölön rakennukseen tulevan ruokaravintolasta, juhlasalista ja auditoriosta muodostuvan kokonaisuuden Ravintola Töölön sekä Ylvan Kaivopihan kiinteistöön tulevan liike-elämän kohtaamispaikan.

Merkittävä tuki kansanterveydelle

Kanresta on maan ensimmäinen Yhteiskunnallinen yritys -merkin saanut ravintola-alan yritys. Se jakaa omistajansa Suomen Kansanterveysyhdistyksen kautta osinkonsa lastentautien tutkimukseen, sydänsairauksien ehkäisyyn ja hoitoon, mielenterveysongelmien vähentämiseen ja ikäihmisten arvokkaan elämän hyväksi. Osingot menevät vuosittain jäsenjärjestöjen Lastentautien tutkimussäätiön, Sydänliiton, Mieli – Suomen Mielenterveys ry:n ja Vanhustyön keskusliiton päivittäiseen työhön.

Omistajayhdistys tekee ravintolatoiminnan rinnalla myös merkittävää varainhankintaa. Lahjoitussummista ja osingoista annettiin 2019 kansanterveydelle 1,8 miljoonaa euroa.

Suomen Kansanterveysyhdistys uudistaa 2020 aikana myös varainhankintastrategiansa ja brändinsä varmistaakseen lahjoitusmäärän kasvun Suomen kuormittavimpien sairauksien nujertamiseen.