Kokit&Farmarit tapahtuma ehdolla yleisöäänestyksessä vuoden 2020 lähiruokateoksi

Vuoden lähiruokateko -palkinnon yhteydessä järjestetään tänä keväänä ensimmäisen kerran yleisöäänestys, johon palkintoraati on valinnut viisi ehdokasta. Äänestyksen avulla raati haluaa nostaa esille viime vuoden aikana ansioituneita lähiruokatekoja ja kuluttajien mieltymyksiä entistä laajemmin. 

Yksi lähiruokateoista on Kanrestan operoiman Finlandia-ravintolan keittiöpäällikkö Timo Lepistön  ideoima tapahtuma Kokit&Farmarit.  

Finlandia-talolla järjestettiin syksyllä 2019 jo toistamiseen Kokit & Farmarit -elämysillallinen. Illallisen valmisti neljä huippukokkia, jotka valitsivat omat pientilallisensa, joiden kanssa he päättivät myös raaka-aineet. Sekä kokkeja että farmareita haastateltiin sillä aikaa kun he valmistivat oman ruokalajinsa. Asiakkaalle tehtiin todella läpinäkyväksi, mistä hänen ateriansa koostui ja pientilalliset saivat oman äänensä kuuluviin. 

Illallisen kokkeina ja farmareina toimivat kotimaisen ruoan lähettiläät: Timo Lepistö ja Hauhalan Hanhifarmi, Eero Vottonen ja Mäntymäen luomutila, Jouni Toivanen ja Saloniemen juustola sekä Markus Hurskainen ja Malmgårdin kartano.  

Voit käydä äänestämässä Kokit&Farmarit –tapahtuman voittoon täältä: 

https://kevatmessut.messukeskus.com/vuoden-lahiruokateko/vuoden-lahiruokateko-yleisoaanestys/ 

Katso tapahtumasta tehty video: 

https://youtu.be/7W7k187Txdo