Pikkujoulutunnelmaa Teatteriravintola Vänmannissa

Pikkujoulusesonki on tänä vuonna ollut poikkeuksellisen vilkas monessa kohteessa, eikä poikkeusta tee Kanrestan Teatteriravintola Vänmanni Oulussa. Ravintolatoimenjohtaja Tiia Pesu on työskennellyt Kanrestalla yli yhdeksän vuotta ja tämä pikkujoulusesonki on ollut kaikkien aikojen vilkkain. Oulun Teatteriravintola teki kaikkien aikojen myyntiennätyksensä marraskuussa 2019 – paljon onnea Tiian tiimi!

Kysyimme Tiialta, mistä elementeistä syntyy hyvä pikkujoulu?

– Hyvä pikkujoulu syntyy hyvästä tunnelmasta ja tietenkin erinomaisesta ruoasta. Tältä syksyltä mieleeni on erityisesti jäänyt suuret, yli 140 henkilön, insinöörien pikkujoulut. Juhlat aloitettiin perinteisen glögin sijaan Vadelma Bellinillä. Tervetulojuoman jälkeen tarjoilimme jouluisen lähiruokamenun. Alkupaloina meillä oli muun muassa graavilohta saaristolaisleivällä Vänmannin tyyliin, kotimaista juustosalaattia ja Viskaalin tilan naudan pastramia. Pääruoaksi tarjoilimme paistettua nieriää ja karitsan paistia. Koko komeuden kruunasi valkosuklaa-mustaherukka Pannacotta Hailuodon kauracrumblen kera. Illan bändinä esiintyi Peltiburana niminen yhtye ja tunnelma oli kaiken kaikkiaan iloinen.

Teatteriravintola Vänmanni järjestää tilauksesta erilaisia juhlatilaisuuksia, joko pöytiin tarjoiltuna tai buffana. Minimihenkilömäärä tapahtumille on 30 henkilöä.

Tiia ei pysty nimeämään omaa suosikkiaan ravintolan pikkujoulutarjoiluista, koska kaikki on niin hyvää ja menuja on niin monenlaisia. Pikkujoulusesongin aikaan Vänmannissa onkin tarjolla useita erilaisia menuja:

  • Perinteinen joulumenu
  • Jouluinen lähimenu
  • Buffet Pikisaari
  • Buffet Vänmannin tyyliin
  • Teatteri menu
  • Teatterin lähimenu
  • Vänmannin menu

Menujen ruokalistoilta löytyy ihania herkkuja ja paikallisia makuja, kuten muun muassa tervasilakoita, oman keittiön lohipastramia ja marinoitua fenkolia, tyrnimarjasilakoita, punajuuricarpacciota ja yrttipestoa sekä tietysti omassa keittiössä paistettua joulukinkkua.

Oulun Teatteriravintola Vänmanni toivottaa kaikille oikein hyvää ja maukasta joulua!