Suomen Kansanterveysyhdistyksen ja Kanresta Oy:n viestintäjohtoon Helena Hulkko

KTM Helena Hulkko on nimitetty Suomen Kansanterveysyhdistyksen ja Kanresta Oy.n viestintä- ja varainhankintajohtajaksi. Hulkon tehtävänä on kerätä yhdistyksen kautta ennätyspotti omistajiensa Lastentautien tutkimussäätiön, Suomen Sydänliiton, Suomen Mielenterveysseuran ja Vanhustyön keskusliiton työhön. Missiona on myös kirittää konserniin kuuluva Kanresta Oy ravintola- ja tapahtumapalveluiden halutuimmaksi kumppaniksi.

Tänä vuonna 50 vuotta täyttävä Suomen Kansanterveysyhdistys tukee puhelinkeräyksellä maamme terveys- ja hyvinvointisektorin keskeisiä osaajia. Neljä omistajayhdistystä puurtavat maanlaajuisesti varmistaakseen, että lastentautien tutkimustyö tuo perheille ilouutisia, mielenterveysongelmiin saadaan apua ja innovaatioita, sydäntautien ennaltaehkäisy ja hoito kehittyvät ja ikäihmiset saavat arvoisensa vanhuuden.

Kansanterveysyhdistyksen omistama Kanresta Oy puolestaan tuottaa yksilöllisiä ravintola- ja tapahtumapalveluja. Se painottaa lisäarvon rakentamista kumppaneille räätälöidyillä konsepteilla, vastuullista hankintaa ja ympäristöajattelua sekä henkilöstön hyvinvointia. Kumppaniesimerkkejä ovat Finlandia-talo, Verkatehdas Hämeenlinnassa, Suomen Kansallisooppera ja Musiikkikeskus Kuopiossa.

Kanresta Oy:n osingot jaetaan toimialalle poikkeuksellisesti Suomen Kansanterveysyhdistyksen kautta suomalaisten terveyttä ja hyvinvointia edistäville järjestöille.

Hulkko siirtyi tehtäväänsä Syöpäsäätiön viestintä- ja varainhankintajohtajan tehtävästä, jossa hän muun muassa keräsi Roosa nauha -kampanjalla varoja syöpätutkimukseen. Uuden työnantajan teemat ovat terveyden tutkimuksen lisäksi Hulkolle tutut myös HelsinkiMission ja Mielenterveyden keskusliiton kautta. Näissä hänen työnsä on koskenut yksinäisyyden, syrjäytymisen ja mielenterveyshaasteiden vähentämistä. Hulkolla on pitkä kokemus myös liike-elämän puolelta.

– Suomen Kansanterveysyhdistyksen keräyskohteet koskettavat jokaista suomalaista kotia ja työpaikkaa, Hulkko summaa. – Mielenterveysongelmat ja sydän- ja verisuonitaudit aiheuttavat valtavaa inhimillistä huolta sekä työelämän mittavimmat sairaslomat. Tuhannet vanhemmat toivovat tälläkin hetkellä, että tutkimus tuo heidän lapselleen hoitokeinon.

– Tarvitsemme kipeästi jokaisen suomalaisen ja maamme yritysten tukea. Valtion yliopistosairaaloille jakama tutkimustuki on laskenut ja lastentautien tutkijat tarvitsevat jatkuvaa rahoitusta. Julkisten resurssien niukkuudessa kriisipuhelimelle, verkkoauttamiselle ja nuorten Sekasin-chatille sekä opettajien ja neuvolahenkilökunnan koulutukselle tarvitaan kipeästi lisää voimavaroja, jotta voitaisiin vastata kysyntään. Sydänliitto tarvitsee lisävarjoa henkiä pelastavan tiedon ja toiminnan jatkamiseen. Ikäihmisten määrän kasvaessa Vanhustyön keskusliitto tarvitsee päivä päivältä yhä enemmän Ystäväpiirejä ja etujen valvomista.

Suomen Kansanterveysyhdistys jakoi 2018 terveyden ja onnellisuuden lisäämiseksi 1,7 miljoonaa ja strategiakauden aikana on tavoitteena kasvattaa tuki pysyvästi 2 miljoonaan euroon ja sen yli.

Lisätietoja:

Helena Hulkko, viestintä- ja varainhankintajohtaja, Suomen Kansanterveysyhdistys ry ja Kanresta Oy, puh: 050 582 22 11

Maria Koivula (Lyytikäinen), toimitusjohtaja ja toiminnanjohtaja, Suomen Kansanterveysyhdistys ry ja Kanresta Oy, puh: 050 366 23 82

Lue taustatietoja jäsenjärjestöistämme täältä.