(EN) Yritysasiakkaat ylistävät Ravintola FAME:a

“Viime lokakuussa avatun Musiikkimuseo Famen ja sen ravintolan suosio yritysten keskuudessa on yllättänyt iloisesti. ”Museo avasi ovensa lokakuun 17. päivä ja sen jälkeen meillä on pidetty yli 20 kokousta, 40 yritysillanviettoa, neljä avajais-iltaa ja 80 pikkujoulut. Museossa on vieraillut yli 20 000 vierailijaa ja ravintolan palveluita on käyttänyt yli 6000 tyytyväistä asiakasta”, iloitsee ravintolatoimenjohtaja Anne-Maria Parkkinen. 

Museon ja ravintolan yhdistelmä on selvästi kiinnostanut asiakkaita ja tuonut jotain uutta perinteisen tarjooman rinnalle. Kaikki järjestetyt tapahtumat ovat olleet luonteeltaan rentoja tilaisuuksia, joihin on kuitenkin pystytty yhdistämään trendikkäällä tavalla erittäin tasokas suomalainen makumaailma. 

Suomalaisartistien makumuistot maistuvat menussa 

”Saamme paljon kiitosta sekä museon kiinnostavuudesta että ruoan erinomaisesta laadusta ja erilaisesta konseptistamme. Käytämme suomalaisia raaka-aineista valtavirrasta poiketen ja silti perinteitä kunnioittaen” kertoo Parkkinen.  

Ravintolan konseptin mukaisesti ruoka- ja juomalistaan on haettu innoitusta musiikista ja muusikoiden elämästä ja arjesta, keikkabussien reittien varrelta. Esimerkiksi kokkaripaloissa maistuvat iskelmän tai vaikka hevin nimiin pikantimpi versio Esson baarin tarjoiluista ja maksalaatikosta sekä tämän päivän ahvenpullat ja mustikkamaito. 

”Näiden muutaman kuukauden aikana olemme myös huomanneet, että museon ja ravintolan tilat taipuvat moneen. Tänne voi tulla pitämään aivan yhtä hyvin muutaman hengen lounaskokouksen kuin 200 henkilön iltatilaisuuden. Myös lähistöllä sijaitsevien Hartwall Areenan ja Helsingin Messukeskuksen tapahtumien asiakkaat ovat löytäneet meidät ja tapahtumapäivinä meille tullaan selvästi joko etkoille tai jatkoille.” 

Famen eduksi on katsottava myös saavutettavuus julkisilla kulkuvälineillä. Pasilaan on helppo tulla kauempaakin ja Triplaan juuri avautunut hotelli tarjoaa tarvittaessa majoitusta pitkänmatkalaisille.  

Helsingin Sanomien NYT-liite kävi tutustumassa ravintolaamme. Tässä vielä linkki juttuun: 

 Triplan musiikkimuseo Famen ravintola ilahduttaa Suomi-linjallaan 
https://www.hs.fi/nyt/art-2000006314697.html?share=0ba972da70c85f2a98f585b5eab8d584 

 

Artikkelikuva: Ralph Larmann