The National Museum of Finland

National Museum cafeteria

Restaurant info

Catering for meetings and banquets

Arrange a meeting or a banquet in the magnificent setting of the National Museum, we take care of the catering! The impressive milieu has facilities for up to 600 people, also in the evenings. The museum’s well-equipped auditorium offers space for up to two hundred conference or seminar guests. Outside of the museum’s opening hours in the evenings, you can organize cocktail parties or dinners, for example in the museum’s magnificent central hall, decorated with Akseli Gallen-Kallela’s Kalevala-themed frescoes.

We will be happy to assist you in tailoring your event.

Lunch

Lunch includes salad, soup and home-style lunch. We also have vegetarian options! Our lunch is fresh Finnish food prepared with a lot of love.

During the summer months, the café expands into the museum’s courtyard, where you can enjoy the calm atmosphere on the cozy and peaceful terrace. Our café also has a full liquor license.

Open:
Mon closed
Tue, Thu, Fri 11:00 – 17.00
Wed 11:00 – 19:00
Sat – Sun 12:00 – 17:00

Lunch:
Mon – Sun 11:00 – 14:00 (Soup lunch on weekends 12:00 – 14:00)

 

 

Contact info

Mannerheimintie 34
00100 Helsinki

museoravintolat@kanresta.fi
+358 (0)40 1597 679

Lunch Menu

Choose week

Week 20

VL = Low lactose, L = Lactose free, G = Gluten free, VE = Vegan, M = Milk free

Monday

15.5.
Metsäsienikeittoa L G
Ylikypsää porsaankylkeä BBQ-kastikkeessa M G
Kasvispihvejä L G

Tuesday

16.5.
Samettista parsakaalikeittoa L G
Savulohilaatikkoa L G
Sitruunaista halloumi-pastaa L

Wednesday

17.5.
Jauhelihakeittoa M G  
Butter chicken L G
Kookos-kasviscurrya Ve M G

Thursday

18.5.
HELATORSTAI
Kana-kookoskeittoa M G

Friday

19.5.

Kermaista kalakeittoa L G
Pannupihvejä sipulikastikkeessa L G
Punajuuri-tattaripihvejä M

Saturday

Vaihtuva keittolounas

Sunday

Vaihtuva keittolounas

Week 21

VL = Low lactose, L = Lactose free, G = Gluten free, VE = Vegan, M = Milk free

Monday

22.5.

Paprikakeittoa Ve M G
Paneroitua maalaiskanaa M G & aurajuustodippiä L G
Punajuuri-cappelletteja

Tuesday

23.5.

Kermaista palsternakkakeittoa L G
Savulohi-pestopastaa VL
Shakshukaa M G & pitaleipää Ve M

Wednesday

24.5.

Katkarapukeittoa L G
Riistapullia kermakastikkeessa L G
Porkkanapyöryköitä & paahdettua parsakaalia Ve M G

Thursday

25.5.

Sipulikeittoa M G
Kananpojan paistileikettä sitruuna-timjamikastikkeessa L G
Palak paneeria L G

Friday

26.5.

Kalaseljankaa M G
Lasagnea L
Fetajuustolla täytettyjä paprikoita L G

Saturday

Vaihtuva keittolounas

Sunday

Vaihtuva keittolounas

Week 22

VL = Low lactose, L = Lactose free, G = Gluten free, VE = Vegan, M = Milk free

Monday

29.5.
Kurpitsakeittoa Ve M G
Pekonipastaa L
Peruna-gnoccheja ja vihreitä kasviksia L

Tuesday

30.5.
Kana-currykeittoa M G
Kirjolohipihvejä smetana-kastikkeessa L G
Metsäsieni-kaalikääryleitä Ve M G & puolukkaa Ve M G

Wednesday

31.5.
Punajuuri-vuohenjuustokeittoa VL G  
Cajun-maustettua maalaiskanaa M G
Kasvistagine Ve M G

Thursday

1.6.
Hernekeittoa M G & pannaria ja hilloa L
Karjalanpaistia M G
Kasvislasagnea L

Friday

2.6.
Kala-kookoskeittoa M G
Kanapyöryköitä yrttisessä-tomaattikastikkeessa M G
Kvinoa-kasvispihvejä Ve M G

Saturday

Vaihtuva keittolounas

Sunday

Vaihtuva keittolounas