Ikonisiin tiloihin aukeava Ravintola Töölö on klassikko jo syntyessään

Tuttuun Aalto-yliopisto Töölön rakennukseen aukeaa remontin jäljiltä uusi tyylikkään rento ruokaravintola, Ravintola Töölö. Muinoin Kauppakorkean opiskelijaravintola Raflana tunnettu sali palvelee tammikuusta lähtien niin perheillallisia, liike-elämän kohtaamisia kuin nopeita after workeja. Ravintolatoimen johtajana aloittaa muun muassa Hotelli Sveitsin ja Kämpin keittiötoiminnoista vastannut Mikko Taskinen.

Taskisen ruokafilosofian ydin on suomalaisissa raaka-aineissa ja selkeydessä. Hän vannoo rehellisen ja tunnistettavan ruoan nimeen. Ravintolan ruokalistalta löytyy vahvasti sesongit. Sen antimia ovat muun muassa lohi ja itse tehdyt pienet perunaletut sekä överit ritarit. Klassikkoannoksen titteliä tulee tavoittelemaan kokonaisena halstrattu siika. Viinilista rakennetaan tukemaan paikan vahvaa tarinaa; siinä yhdistyvät laatu ja asiakasystävällinen hinnoittelu.

– Ruokalistan suunnittelussa on huomioitu Aalto-yliopisto Töölön rakennus, joka on herännyt uuteen eloon remontoituna ja nykyaikaisena, mutta vanhoja arvoja kunnioittaen, Taskinen kertoo. – Aivan oman listansa saa keväällä ravintolan puutarhan lippakioski, joka palvelee terassin vieraita ja ohikulkijoita.

Baeckmanin ja Harmian suunnittelemassa ikonisessa rakennuksessa sijaitseva Ravintola Töölö koostuu ruokaravintolasta, juhlasalista ja auditoriosta. Kanrestan operoima tapahtumaravintola tuo keskelle Töölöä uudenlaisen yhdistelmän korkealaatuista keittiötä, uniikkeja juhla- ja seminaaritiloja sekä puutarhatilaisuuksia. Ravintolan kymmenen hengen kabinetissa illallistetaan pyöreän pöydän ääressä tyylikkäästi.

Kokonaisuuden keittiölähtöisyys poikkeaa tapahtumaravintoloiden totutusta toimintamallista. Tämän myötä ruokaravintolan lisäksi juhlijaa, kokoustajaa ja seminaariasiakasta hemmotellaan astetta kunnianhimoisemmalla tarjoilulla.

Ravintola Töölön täysi kapasiteetti on juhlasalissa tuoliriveillä 550 ja illalliskattauksessa 400, auditoriossa 450, ravintolassa 120 ja kabinetissa kymmenen asiakasta.­­­­ Tilat tarjoavat näin ollen isot ja turvalliset puitteet turvavälein järjestettäville tapahtumille.

Aalto-korkeakoulusäätiön omistama entinen kauppakorkeakoulun päärakennus on peruskorjattu tiiviissä yhteistyössä Museoviraston kanssa 1950-luvun tunnelmaa vaalien. Työssä on kunnioitettu arkkitehti Woldemar Baeckmanin ja Hugo Harmian luomaa henkeä. Rakennuksessa toimivat myös muun muassa Aalto University Executive Education Oy:n liikkeenjohdon ja asiantuntijoiden kehittämispalvelut.

Ravintola Töölön avaus on osa Kanrestan strategiaa, jossa se hakee tulevina vuosina noin 30 prosentin kasvua omista tapahtuma- ja ruokaravintoloista. Kanresta toimi aiemmin ainoastaan kumppanilähtöisissä malleissa, joissa se konseptoi ravintolapalvelun tapahtumatalon konseptin mukaiseksi. Strategiansa mukaisesti Kanresta investoi nykyisten kumppanitalojen kehittämisen rinnalla merkittävästi uusiin omiin tapahtuma- ja ruokaravintolakohteisiinsa.

Ravintola Töölö aukeaa 19.1.2020 osoitteessa Runeberginkatu 14-16. Pöytävarauksia ja tarjouspyyntöjä otetaan jo vastaan www.ravintola-toolo.fi

Lisätietoja: Mikko Taskinen, ravintolatoimenjohtaja, Ravintola Töölö, Kanresta Oy, puh: 050 512 0670

Kuva 1 Aalto-yliopisto Töölö: SARC Ari-Pekka Sinikoski / Kuva 2 Mikko Taskinen