Kanrestan Timo Lepistö PRO-Gaalan keittiöpäällikkö-voittoon

Finlandia-ravintolan keittiöpäällikkö Timo Lepistö pokkasi eilen 30.1. PRO-Gaala-voittonsa keittiöpäällikkö-sarjassa kesken työvuoronsa. Palkintolavalle keittiöstä piipahtanut Kanrestan Lepistö vastasi sitoutuneesti illan gaalan tarjoiluista. Kansanterveydelle osinkonsa jakava tapahtumatalojen ravintoloitsija Kanresta oli PRO-finaalissa niin vastuullisuus-, keittiöpäällikkö- kuin asiakaspalvelija-sarjoissa.

Vuotuisessa PRO-Gaalassa palkittiin 30.1. jälleen ammattikeittiöiden ja ravintoloiden parhaat osaajat. Ravintolan keittiöpäällikkö -sarjan voittaja Timo Lepistö toimii Kanrestan operoiman Finlandia-talon ravintolan keittiöpäällikkönä.

– Viime vuonna hoidimme lähes tuhat tapahtumaa. Ilman kotijoukkojen tukea ja joustoa ja Finlandia-talon tiimiä tämä työ olisi mahdotonta. Rakennamme joka päivä tiimini – Kanrestan 15 keittiöalan huippuammattilaisen – kanssa vastuullisia elämyksiä, kertoo Timo Lepistö.

– Henkilökunnan hyvinvoinnin ja kehittymisen lisäksi minulle tärkeää työssäni on asiakastyytyväisyys, ruokatuotteen huippulaatu sekä vastuullisuus alusta loppuun saakka – hankinnoista hävikkiin. Merkityksellistä on myös työnantajani Kanrestan omistuspohja ja sen kautta yhteiskuntavastuun kantaminen omalta osaltani.

Lepistö on työskennellyt muun muassa Suomen Moskovan suurlähetystössä ja Suomen YK:n pysyvässä edustustossa Genevessä. Finlandia-talossa Lepistön joukkojen yksi näkyvimmistä töistä on toissakesäisen Trump-Putin-tapahtuman nopeasti rakennettu tarjoilukokonaisuus.

Kanresta ylsi PRO-Gaala-finaalissa myös vastuullisuus– ja ravintolan asiakaspalvelija -sarjoihin. Vastuullisuus Kanrestassa tarkoittaa ensisijaisesti vastuuta kannattavasta, kehittyvästä sekä kilpailukykyisestä ravintolaliiketoiminnasta. Tällä voidaan taata osingot sen omistajalle Suomen Kansanterveysyhdistykselle, joka jakaa varat lastentautien tutkimukseen, sydäntautien ehkäisyyn ja hoitoon sekä mielenterveyden ja vanhusten arvokkaan elämän hyväksi.

Kanresta on ensimmäinen ravintola-alan toimija, joka on saanut Yhteiskunnallinen yritys -merkin. Sen lisäksi, että sen osingot nujertavat maamme yleisimpiä sairauksia, yritys kantaa vahvaa ympäristö- ja henkilöstövastuuta.

Kanresta kuuluu Portaat Luomuun -järjestelmään, on Pro Luomun jäsen ja käyttää Ekokompassi-ympäristöjärjestelmää. Yritys käyttää maksimaalisesti pientila- ja lähituottajien raaka-aineita ja minimoi hävikin ja energiankäytön. Se noudattaa työntekijöidensä parhaaksi tiukasti viranomaismääräyksiä, lakeja ja asetuksia. Työnantajan yhteiskunnallinen merkityksellisyys vaikuttaa myös henkilöstön sitoutumiseen; vuonna 2018 henkilöstön vaihtuvuus oli vain 1,1 prosenttia.

Kanresta Oy on maan johtava kulttuuri- ja tapahtumatalojen ravintoloitsija. Kanrestalla on lähes 30 ravintolaa kahdekasalla paikkakunnalla Suomessa. Vuonna 2018 yrityksen liikevaihto oli 24,14 meur. Kanresta tuottaa korkealaatuisia asiakaskokemuksia yksilöllisesti konseptoiduissa ravintoloissa. Se on Yhteiskunnallinen yritys ja painottaa hankinnoissaan luomua sekä lähi- ja pientiloja. Kanresta jakaa vuosittain osinkonsa omistajansa Suomen Kansaterveysyhdistyksen kautta Lastentautien tutkimussäätiölle, Sydänliitolle, MIELI Suomen Mielenterveys ry:lle ja Vanhustyön keskusliitolle.