Kuopio tanssii ja tarjoilee terveyttä

Viidettäkymmenettä vuottaan juhlistava Kuopio tanssii ja soi kerää taas yleisökseen tuhansia tuhansia tanssin ja musiikin ystäviä kesäkuun 12.-18. Festivaalin taiteellinen johto on viimeistä kertaa Jorma Uotisen käsissä ja valtikka siirtyy ensi vuonna eteenpäin.

Kuopion kaupunginteatteri ja Musiikkikeskus ovat tälläkin viikolla ravintolapalveluineen kovassa käytössä. Kaupunki on valinnut ravintolapalvelujensa tuottajaksi Kanrestan. Hyvinvoinnin edistämisen ja kasvun ja oppimisen palvelualueista vastaava apulaiskaupunginjohtaja Pekka Vähäkangas kertoo Kuopion rakentavan strategiansa mukaisesti hyvinvoivaa Kuopiota. Kaupungissa jalkautetaan todeksi muun muassa aktiivisuuteen innostavaa arkea ja varhaista tukea. Se on osa maailmanlaajuista Healthy cities -verkostoa.

– On strategiaamme tukevaa, että kulttuurilaitostemme ravintolapalvelu tukee terveyden ja hyvinvoinnin kehittämistä Suomessa. Kanrestan tuotot menevät omistajansa Kansanterveysyhdistyksen kautta sydänsairauksien ehkäisyyn, mielenterveyden parantamiseen, lastentautien tutkimukseen ja ikäihmisten hyvän elämän varmistamiseen. Nämä ovat keskeisiä suomalaisten arkea ja työelämää kuormittavia sairauksia. Olemme näinkin mukana rakentamassa terveempää ja onnellisempaa kaupunkia.

Vähäkangas ja Kanrestan tiimi iloitsivat 12.6. upeasta Sydney Dance Companyn ab(intra)-esityksestä tanssifestivaalin avajaispäivänä.

Kuvassa apulaiskaupunginjohtaja Pekka Vähäkangas, Terhi Vähäkangas, Kanrestan liiketoimintajohtaja Elina Juvakka, viestintä- ja varainhankintajohtaja Helena Hulkko ja ravintolatoimenjohtaja Piia Savolainen.