Pajulahdessa testataan kasvisruokapäivää 

Pajulahden ravintolassa testataan tänään tiistaina, millaisen vastaanoton kasvisruokapäivä saa urheiluopiston asiakkaiden parissa. Pajulahdessakin on huomattu, että kasviruoan menekki kasvaa koko ajan ja sitä kysytään entistä enemmän.

”Kysynnän kasvaessa halusimme kokeilla, miten meillä otetaan vastaan kasvisruokapäivä. Olemme luonnollisesti huomioineet menuuta suunnitellessamme huippu-urheilijoiden tarpeet ja kaikissa lämpimissä aterioissamme onkin mukana jokin proteiininlähde. Tänään olemme käyttäneet nyhtöhernettä, papua ja mifua.”, kertoo Pajulahden keittiöpäällikkö Sauli Sillanmäki.  

Pajulahti on virallinen Olympic Training Center, jonka vuoksi ravintola kehitti pari vuotta takaperin oman nimikkoleivän. Leipä on vähähiilihydraattinen ja sen ainesosina on käytetty mm. porkkanaa ja herneproteiinia ja se täydentääkin mukavasti runsasta ja monipuolista salaattipöytää. 

Ravintolan monipuolinen asiakaskunta koostuu tänäänkin yläkouluikäisistä urheilijoista, leireilevistä huippu-urheilijoista, yritysasiakkaista ja Pajulahden omista opiskelijoista. 

Kasvisruokapäivän menu: 

Paksoi-rypälesalaattia
Tomaattimarinoitua mozzarellaa
Yrtti-valkosipuli oliiveja
Viininlehtikääryleitä
Marinoitua munakoisoa
Paprika-hummusta
Tzatzikia
Salsaa
Guacamolea
Jalopenoja
Tuoretta ananasta
Nachoja

Myskikurpitsakeittoa ja siemen granolaa
Nyhtöherne fajitaksia
Kikherne-villiriisitäytteisiä paprikoita
Mifu-lehtikaaliwokkia
Inkivääri-chilinuudelia

Chia-mango trifleä