Ravintola Fame jatkaa Musiikkimuseon kokemusta viritetyillä makumuistoilla

Ravintola Fame jatkaa Musiikkimuseon kokemusta briljantisti viritetyillä makumuistoilla

Kansainvälisessäkin vertailussa poikkeuksellinen Musiikkimuseo Fame avaa ovensa suurelle yleisölle lokakuun 17. päivänä osana elämyskeskus Triplaa Helsingin Pasilassa. Merkittävänä osana uutta museota avautuu ravintola Fame, jota operoi Kanresta.

Ravintola Fame tarjoilee unohdetut suomalaiset makumuistot 2020-luvulle päivitettyinä aamusta iltamyöhään. Rento ravintola taipuu niin etkoihin, afterworkiin, kuin livekeikoista juhlavimpiin tilaisuuksiin.

-Ravintola Fame jatkaa Musiikkimuseon elämystä, kuvailee Famen ravintolatoimenjohtaja Anne-Maria Parkkinen. – Ruokaan ja juomaan olemme hakeneet innoitusta musiikista ja muusikoiden elämästä ja arjesta, keikkabussien reittien varrelta. Esimerkiksi kokkaripaloissamme maistuvat iskelmän tai vaikka hevin nimiin pikantimpi versio Esson baarin tarjoiluista ja maksalaatikosta sekä tämän päivän ahvenpullat ja mustikkamaito.

Ravintolassa on 80 asiakaspaikkaa – kesäisin suuri ja aurinkoinen terassi tuo paikkoja 120 lisää. Ravintola on auki arkisin ja sunnuntaisin klo 9-21, torstai- lauantai-iltaisin ravintola palvelee aina klo:23.00 saakka.

-Famen taustalla toimiva Kanresta haluaa olla laatujohtaja, joka tukee sekä musiikkimuseon liiketoimintaa että asiakaskokemusta, kertoo Kanrestan toimitusjohtaja Maria Koivula. – Suunnittelemme jokaisen ravintolamme konseptit yksilöllisesti ja varmistamme asiakaskokemuksen läpimenon loppuun saakka – myös ravintolassa. Famessa musiikki kietoutuu ruokaan menuissa, astioissa, miljöössä ja palvelussa. Aidossa ja konstailemattomassa ruoassa maistuvat museokierroksen kokemukset; inspiraatiota on haettu myös artistien elämänkertomuksista.

Kanrestan suunnittelutyön lähtökohtana on aina asiakkaan tunteminen. Ravintola Famen suunnittelutyössä ovat olleet mukana suomalaiset suunnittelutoimistot Made by Choice sekä Franz Design. Made by Choice valmistaa myös ravintolan sisustuksen sekä puusepäntyöt vastuullisesti Salossa, Halikossa.

Musiikkimuseo-hankkeessa keskeisinä toimijoina ovat Suomen kansallismuseo, Helsingin kaupunginmuseo ja Aalto-yliopisto. Museon ja samalla sen ravintolan juuri paljastetun logon pohjana on suomalaisen abstraktin taiteen uranuurtajan, akateemikko Sam Vannin (1908-1992) teos vuodelta 1981. Tuoreen kunniagalleriajulkistuksen – Hurriganesin – rinnalla myös oopperalaulaja Aino Ackté, sanoittaja Reino Helismaa, pelimanni Konsta Jylhä, iskelmälaulaja Katri Helena, säveltäjä Toivo Kärki, kansantaiteilija Juice Leskinen, iskelmälaulaja Georg Malmstén, säveltäjät Kaija Saariaho ja Jean Sibelius sekä iskelmälaulaja Olavi Virta esitellään museossa arvokkaasti. Uudet kunniagallerialaiset julkistetaan Kulttuurigaalassa Tampereella.

Ravintola Famen taustalla toimiva Kanresta Oy on kotimainen kasvustrategiassa oleva ravintoloitsija. Kanrestalla on ravintoloita valtakunnallisesti kahdeksalla eri paikkakunnalla Suomessa. Yrityksen liikevaihto oli vuonna 2018 24,14 meur. Kanresta tuottaa korkealaatuisia asiakaskokemuksia yksilöllisesti konseptoiduissa ravintoloissa. Se on Yhteiskunnallinen yritys ja painottaa hankinnoissaan luomua, lähi- ja pientiloja. Kanresta jakaa vuosittain osinkonsa omistajansa Suomen Kansaterveysyhdistyksen kautta Lastentautien tutkimussäätiölle, Sydänliitolle, MIELI Suomen Mielenterveys ry:lle ja Vanhustyön keskusliitolle.

Lue koko Musiikkimuseo Famen tiedote 19.9.2019 tästä