Ravintola Töölön terassi avautuu keskellä kauneinta Töölöä

Aalto-yliopisto Töölön rakennukseen helmikuussa 2021 avautuneen ruokaravintola Ravintola Töölön tunnelmallinen 80-paikkainen terassi avautuu vappuna. Terassikansaa palvelee ravintolan lisäksi vuosia kiinni ollut ihastuttava lippakioski. Ravintola Töölön terassilla pääsee nauttimaan myös uudistuneen ruokalistan annoksia.

Woldemar Baeckmanin ja Hugo Harmian suunnittelemassa ikonisessa vanhan kauppakorkeakoulun rakennuksessa sijaitseva Ravintola Töölö avaa idyllisen puutarhaterassin keskelle kauneinta Töölöä vappuaattona. Terassia koristavat oliivinvihreät tuolit ja tummat pöydät sekä kauniit sohvat, nojatuolit ja keinut.

Lippakioski tarjoilee myös terassin asiakkaille viileitä kesän juomia aina raikkaasta roséviinistä klassiseen Aperol Spritziin, sekä makean nälkää helpottamaan erilaisia makeisia sekä pehmistä ja jäätelöä.

Kausittain vaihtuvia tuotteita löytyy mansikoista herneenpalkoihin ja naattijuureksiin aina suoraan Töölön torilta. Lisäksi valikoimasta löytyy pieneen suolaisen nälkään rapea ruisleipä skagentäytteellä.

Kevään edetessä Töölöön leijailee sunnuntaisin grillin tuoksu, kun terassilla koittaa Pallo kuumana -grillihetket aina sunnuntaisin. Tällöin terassilla nautitaan kolmea erilaista rieskasta grillivartailla. Vartaissa maistuu muun muassa mausteinen lampaan jauheliha, erilaiset makkarat, sienet ja tofu.

Ravintola Töölön ravintolajohtaja Mikko Taskinen luottaa ruokatuotteen suunnittelussa suomalaisiin raaka-ainesiin sekä rehelliseen ja tunnistettavaan ruokaan. Kuten aiemmin, uudeltakin ruokalistalta löytyy vahvasti sesongit. Sen antimia ovat muun muassa grillattu taimen kevään rapeilla kasviksilla ja porkkana-voikastikkeella sekä moniulotteinen kalalautanen, jota tarjoillaan kahdessa eri koossa. Ravintolan ruokalistan annoksia on myös mahdollista nauttia terassilla.

– Ruokalistan suunnittelussa pohdin mitä itse haluaisin syödä kevään ja kesän aikaan. Ruuan täytyy olla helposti syötävää ja myös sellaista, joka sopii sekä lounashetkeen että alkuiltaan. Kesän paahteessa ruuan ei ole hyvä olla liian raskasta, vaan sen tulee olla nautittavissa myös terassilla auringonpaisteessa. Kauden kotimaisista raaka-aineista, kuten erilaisista kaloista, uusista perunoista ja parhaimmillaan olevista raikkaista kasviksista, syntyi ideani ravintolan uuteen ruokalistaan, Taskinen kertoo.

Keittiölähtöinen tapahtumaravintola

Ravintola Töölön kokonaisuus koostuu ruokaravintolasta, juhlasalista ja auditoriosta tuoden keskelle Töölöä uudenlaisen yhdistelmän korkealaatuista keittiötä, uniikkeja juhla- ja seminaaritiloja sekä puutarhatilaisuuksia. Ravintolan kymmenen hengen kabinetissa illallistetaan pyöreän pöydän ääressä tyylikkäästi ja turvallisesti.

Kokonaisuuden keittiölähtöisyys poikkeaa myös totutusta toimintamallista kohteissa, joissa järjestetään myös suuria tapahtumia. Ruokaravintolatarjonnan rinnalla juhlijaa, kokoustajaa ja seminaariasiakasta hemmotellaan astetta kunnianhimoisemmalla tarjoilulla.

Ravintola Töölön täysi kapasiteetti on juhlasalissa tuoliriveillä 550 ja illalliskattauksessa 400, auditoriossa 450, ravintolassa 120 ja kabinetissa kymmenen asiakasta. Tilat tarjoavat isot ja turvalliset puitteet turvavälein järjestettäville tapahtumille.

Ravintola Töölö palvelee asiakkaitaan osoitteessa Runeberginkatu 14-16. Pöytävarauksia ja tarjouspyyntöjä otetaan vastaan osoitteessa www.ravintola-toolo.fi

Lisätietoja: Mikko Taskinen, ravintolajohtaja, Ravintola Töölö, Kanresta Oy, puh: 050 512 0670