#valonpilkahduksia: Tukea ja apua sydänpotilaille

Yksi Kanrestan omistajan Suomen Kansanterveysyhdistyksen jäsenjärjestöistä on Suomen Sydänliitto. Maailmalla leviävä koronavirus aiheuttaa suurta huolta sydänpotilailla, joiden hyvinvoinnista liitto huolehtii pitkäaikaisella asiantuntemuksellaan.

Sydänliitto on viime aikoina erityisesti nostanut esiin sydänsairauksiin liittyvien kiireettömien hoitojen ja seurantakäyntien merkityksen. Sydänliiton hallitus pitää erityisen tärkeänä, ettei niitä peruttaisi koronavirusepidemian vuoksi. Käyntien tarkoitus on varmistaa hyvä hoito ja ennaltaehkäistä sairauden yllättäviä pahenemisvaiheita, jotka usein johtavat päivystykselliseen sairaalahoitoon.

-Kiireellinen ja kiireetön hoito on ylläpidettävä muillekin kuin koronapotilaille, muutoin tilanne on omiaan aiheuttamaan enemmän enneaikaisia kuolemia kuin itse koronavirus, vaati Sydänliiton hallituksen puheenjohtaja Paula Risikko huhtikuussa. (lue tiedote)

Sydän- ja verisuonisairaudet ovat yleisin kansansairautemme ja yksi niistä monista, jotka pahenevat ilman hoitoa. Sydänliitossa kannetaan huolta sekä siitä, että kiireettömiä hoitoja ja seurantoja on ajettu koronatilanteen takia alas että siitä, että kodeissaan eristyksissä olevat pitkäaikaissairaat eivät hakeudu tartuntoja pelätessään hoitoon.

Hoitoon hakeutumisen tärkeys koskee niin sydämen vajaatoiminnan, vaikean läppävian ja sepelvaltimotaudin kanssa eläviä kuin muita sydänoireita kokevia.

Mitä sydänsairaan tulee huomioida? Miten voi liikkua erikoistilanteen aikana? Sydänliitto on koonnut yhteen palveluun apua, tukea ja ideoita koronavirusepidemian ajalle. Samasta palvelusta löytyy myös ruokaohjeita terveelliseen ja monipuoliseen ruokavalioon. Palveluun pääset täältä.

Suomen Sydänliitto ry tekee työtä edistääkseen sydän- ja verisuoniterveyttä Suomessa. Liitto tarjoaa tietoa terveydestä ja hyvinvoinnista, kannustaa elämäntapamuutoksiin ja tukee sydänsairauksiin sairastuneita ja heidän läheisiään.

Peräti 80 prosenttia sydän- ja verisuonisairauksista voitaisiin ennaltaehkäistä tai siirtää eteenpäin hyvillä elämäntavoilla. Tänäkin päivänä sydänsairaudet ovat suurin kuolinsyymme ympäri maailman.

Sydänliiton Suomen Kansanterveysyhdistykseltä saamaa avustusta on viime vuosina käytetty sydän- ja verisuonisairauksien ehkäisyyn ja potilastyön asiantuntijamateriaalin tuottamiseen sekä ennalta ehkäisevään sydäntyöhön ja potilastoiminnan edellytysten vahvistamiseen, tiedotukseen, sydänterveyden edistämiseen, tukihenkilötoimintaan ja sydänpotilaiden kuntoutukseen.

Ateria Kanrestan ravintolassa, kumppanuus Kanrestan kanssa tai lahjoitus Suomen Kansanterveysyhdistykselle auttaa koteja näiden hauraimpina hetkinä. Se vähentää Sydänliiton toiminnan kautta kohtalokkaita infarkteja ja parantaa satojen tuhansien sydänsairaiden elämänlaatua. Kiitos, että autat.